De Ballonvaart

Ballonvaren kun je doen op twee momenten van de dag. Vanaf zonsopkomst: dit is iets voor vroege vogels. Een ballonvaart in de ochtend is schitterend, geniet van de opgaande zon en de wereld die onder je “ontwaakt”.
En vanaf ca. 2 uur voor zonsondergang. Varen over steden, dorpen, bossen en het platte land. Vrolijke mensen, het vee in de wei en met een beetje geluk zie je nog hier en daar een hert of ander wild.
In de winterperiode kan gedurende de gehele dag gevaren worden.
Als je een ballonvaart hebt gereserveerd, wordt dit altijd door ons schriftelijk bevestigd. Je wordt ook altijd op de dag van de ballonvaart gebeld over het wel of niet doorgaan van de ballonvaart in verband met het weer. Ballonvaren is weersafhankelijk. Bij slecht weer wordt een nieuwe afspraak gemaakt. Bij goed weer spreken we de precieze verzameltijd en verzamelplaats af.

Je bent bij het opbouwen van de ballon. Op aanwijzing van de ballon – crew kun je ook een handje meehelpen. We leggen precies uit hoe dit gaat. Onze ervaring is dat veel mensen dit heel leuk vinden. Na het opbouwen van de ballon gaan we ca. 1 uur varen. De richting waarheen we varen, wordt bepaald door de wind; een ballon kun je niet sturen. In de vaartvoorbereiding wordt er uiteraard rekening mee gehouden waar de ballon zal kunnen landen. Familie, vrienden, kennissen of anderen kunnen de ballon mee volgen in de eigen auto. Volg onze “grond-ploeg”; zij proberen zo dicht mogelijk bij de ballon te blijven. Na de landing wordt de ballon ingepakt en hebben we de ceremoniële afsluiting door de piloot met champagne. Uiteraard ontvangt eenieder ook een mooi bewijs van de ballonvaart. Alles bij elkaar ben je ca. 3 uur “onder de pannen”.

En voor het overige: laat je verrassen.